Dick Vierhout

Mijn naam is dus Dick Vierhout, zoals hierboven al met grote letters staat vermeld. Geboren en getogen in Wezep. Getrouwd met Geertje, ook geen onbekende binnen de vereniging. In het dagelijks leven werkzaam bij DSK in Elburg, DSK is onderdeel van de Kayim Group, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vriesdrogen van vloeibare vetten. Mijn grootste hobby is het houden en fokken van Kerry Hill schapen. Daarnaast lopen hier nog wat kippen rond zoals Friese hoenders en Jersey Giants.
verder nog wat ganzen en een 20 tal sierduiven.
In 1987 ben ik begonnen met het houden van schapen. Gewone boerenschapen om het gras kort te houden. Na verloop van tijd kwamen er zwartblessen. In 1992 las ik ergens een artikel. Een nieuw schapenras was geïmporteerd in Nederland, de Kerry Hill. Prachtige schapen met een opvallende aftekening. Mijn eerste reactie was: die wil ik ook! Vooral in de eerste jaren was er natuurlijk weinig aanbod en veel vraag. In 1998 heb ik mijn eerste Kerry Hills aangeschaft bij onze voorzitter, dhr. Schadenberg. Ik was de koning te rijk. Echt een sieraad in de wei. Door de jaren heen is de kudde flink uitgebreid. Momenteel lopen hier 14 ooien maar het zijn er ook wel eens meer dan 20 geweest. Een schitterend gezicht als al die koppen je staan aan te kijken.
 (foto D. Vierhout)
"Je hebt nu zulke mooie schapen" zei dhr. Schadenberg in 1998, "nu moet je ook meedoen met de keuring".
Dat leek me maar niks, dat gezeul met die dieren. eerst die schapen oppoetsen en ze dan ook nog trainen zodat ze een beetje fatsoenlijk achter je aan lopen. Maar goed, ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me opgegeven voor mijn eerste keuring in Putten. Keurmeester was mrs. Pugh uit Engeland. Dat eerste jaar was geen succes. Maar het meedoen viel me mee en tot nu toe heb ik geen keuring gemist. En regelmatig met succes. De jaarlijkse keuring is het hoogtepunt binnen de vereniging. Het is niet alleen een leerzame maar ook een gezellige dag. Voor wie nog twijfelt zou ik zeggen: Gewoon meedoen!
De aanschaf van die Kerry Hills heeft trouwens aardig wat teweeg gebracht. Doordat Geertje een web-site van onze schapen had gemaakt kwamen we in de picture. Met als gevolg dat ik in 2001 in het bestuur terecht kwam. In 2002 werd ik secretaris van de vereniging. Best veel werk af en toe maar je leert veel mensen kennen en je komt veel te weten over allerlei zaken die te maken hebben met de schapenhouderij. In 2005 werd de rasvereniging Kerry Hill zelfstandig. Daar hoort ook een eigen stamboekregistratie bij. Met behulp van een dierregistratieprogramma heeft Geertje dit destijds opgestart. Een gigantische klus aangezien alle diergegevens handmatig moesten worden ingevoerd. Na verloop van tijd heb ik de dierregistratie overgenomen.
Dat mag ik nu al weer enkele jaren doen.
 (foto D. Vierhout)
Zo komen we aan het eind van mijn verhaal. Ik hoop nog lang Kerry Hill schapen te kunnen houden zolang de gezondheid het toelaat. Ik kan me trouwens ook niet voorstellen dat er ooit een ander ras voor in de plaats komt.
En voor wie eens langs wil komen zou ik zeggen: Altijd welkom en de koffie staat klaar!